Lamskoteletten met aardappel pastinaakpuree en zwarte bessensaus

Een heerlijk gerecht en zeker niet moeilijk te maken om tijdens de feestdagen te serveren aan je gasten of met z’n tweeën hiervan te genieten.

 

Ingrediënten

Marinade

  • 6 – 7 lamskoteletten
  • 2 el peterselie
  • ¼ tl tijm
  • 1 el olijfolie
  • 1 el sinaasappelrasp
  • 2 el sinaasappelsap
  • ½ tl zout
  • Snufje peper

Puree

  • 2 kleine aardappels geschild
  • 2 pastinaak geschild
  • 150 ml melk
  • 1 el boter
  • Zout naar smaak

Bessensaus

  • 300 ml kippenbouillon
  • takje rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • 3 el zwartbessen jam
  • Snufje zout
  • 1 tl maïzena
  • 250 g doperwten
  • 300 ml kippenbouillon

 

Bereiding

  1. Meng met een staafmixer de ingrediënten voor de marinade en smeer dit aan beiden kanten op de lamskoteletten. Bedek de schaal met plasticfolie en zet het in de koelkast.
  2. Snijdt de aardappels en pastinaak in blokjes en zet dit met ruim water op middelhoog vuur en kook ze zacht. Pureer de aardappels en pastinaak en voeg de melk en boter toe en zet de pan op laag vuur. Roer het goed door.
  3. Voor de zwarte bessensaus, giet de bouillon in een sauspan samen met een takje rozemarijn, laurierblad en breng dit aan de kook op middelhoog vuur totdat de bouillon iets is ingekookt.
  4. Voeg dan de zwartebessen jam bij de bouillon en roer het goed door.
  5. Meng de maïzena met 2 theelepels water, roer het goed door en giet dit bij de saus. Roer de saus weer goed door.
  6. Verwarm een grillpan op hoog vuur en gril de lamskoteletten aan beiden kanten totdat er mooie aanwezige grillstrepen ontstaan en laat ze 5 minuten rusten.
  7. Kook de doperwten met de kippenbouillon 7 minuten en giet ze af.
  8. Serveer de puree midden op het bord en maak een klein kuiltje in het midden. Schep daarin de doperwten en leg er 2 lamskoteletten aan de zijkant. Giet er de saus bij. Verdeel nog wat doperwten rondom het bord.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten