Dit stoofgerecht is zeker de moeite waard om te bereiden in een weekend of als je doordeweeks tijd hebt. Je hele huis gaat heerlijk ruiken.
Ingrediënten
- 700 g lamsvlees in kleine blokjes
- stukje verse gember geraspt
- 3 teentjes knoflook geraspt
- ½ groene peper
- 1 el komijnpoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 ½ tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 el tomatenpuree
- 3 á 4 tomaten in blokjes
- 3 middelgrote uien fijngesnipperd
- 150 ml water
- Zonnebloemolie
Bereiding
- Doe het lamsvlees in een kom en marineer het met de komijnpoeder, chilipoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder, zout, zwarte peper en 3 el olie. Meng dit goed door elkaar en zet in de koelkast voor ongeveer 2 uur of langer als je de tijd hebt.
- Zet een pan op het vuur en voeg 3 el olie en het lamsvlees in de pan. Bak het vlees aan beiden kanten aan.
- Voeg de tomatenpuree toe en kook dit 5 minuten aan.
- Voeg de tomatenblokjes erbij en laat dit 30 minuten koken met het deksel op de pan.
- Voeg het water in de pan en laat dit verder koken voor ongeveer 45 minuten of totdat het vlees zacht begint te worden.
- Voeg de uien toe bij het vlees en kook dit verder voor 20 minuten.
- Serveer het stoofpotje met bijvoorbeeld rijst.

