Lamsstoofpotje

Dit stoofgerecht is zeker de moeite waard om te bereiden in een weekend of als je doordeweeks tijd hebt. Je hele huis gaat heerlijk ruiken.

 

Ingrediënten

  • 700 g lamsvlees in kleine blokjes
  • stukje verse gember geraspt
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • ½ groene peper
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 ½ tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 á 4 tomaten in blokjes
  • 3 middelgrote uien fijngesnipperd
  • 150 ml water 
  • Zonnebloemolie

Bereiding 

  1. Doe het lamsvlees in een kom en marineer het met de komijnpoeder, chilipoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder, zout, zwarte peper en 3 el olie. Meng dit goed door elkaar en zet in de koelkast voor ongeveer 2 uur of langer als je de tijd hebt.
  2. Zet een pan op het vuur en voeg 3 el olie en het lamsvlees in de pan. Bak het vlees aan beiden kanten aan.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en kook dit 5 minuten aan.
  4. Voeg de tomatenblokjes erbij en laat dit 30 minuten koken met het deksel op de pan.
  5. Voeg het water in de pan en laat dit verder koken voor ongeveer 45 minuten of totdat het vlees zacht begint te worden.
  6. Voeg de uien toe bij het vlees en kook dit verder voor 20 minuten.
  7. Serveer het stoofpotje met bijvoorbeeld rijst.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten