Deze lasagna is zeker een topper. Heerlijke saus vol smaak met een romige bechamelsaus. Genieten zou ik zeggen.
Ingrediënten
- 6 lasagne bladen
- 500 g runder gehakt
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook geraspt
- 3 el olijfolie
- 1 tl tomatenpuree
- 2 blikken tomaat
- Handvol verse basilicum
- 1 el oregano
- 300 g parmezaanse kaas
- 1 ½ tl zout
- ½ tl peper
Bechamelsaus
- 45 g boter
- 60 g bloem
- 600 ml melk
- 1 tl zout
- peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Kook de lasagne vellen beetgaar in kokend water. Giet ze af en spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken.
- Voeg in een koekenpan 3 eeltlepels olijfolie en bak de ui glazig aan. Voeg het gehakt bij de ui en rul het los.
- Voeg de knoflook, oregano, basilicum en de tomatenpuree toe en kook dit 5 minuten aan.
- Giet de tomaten erbij, voeg zout en peper toe en roer dit goed door elkaar.
- Zet de deksel op de pan en laat dit ongeveer 20 minuten koken.
- Smelt de boter in een sauspan. Meng de bloem erbij en bak dit 2 minuten op laag vuur.
- Giet langzaam de melk erbij en blijf roeren met een garde.
- Kook de bechamelsaus nog 2 minuten. Voeg 100 g parmezaanse kaas, zout en peper naar smaak.
- Besmeer een ovenschaal met olijfolie en schenk eerst een laag van het gehaktmengsel, schenk dan een laag bechamelsaus plaats dan de lasagnavellen. Doe dit met meerdere laagjes.
- Eindig met de bechamelsaus op het einde.
- Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet het in de oven voor 30 minuten.
- Haal dan de folie eraf strooi de overige parmezaanse kaas erover en zet de schaal weer in de oven totdat het een goudbruin korstje krijgt.

