Lasagna

Deze lasagna is zeker een topper. Heerlijke saus vol smaak met een romige bechamelsaus. Genieten zou ik zeggen.

 

Ingrediënten

  • 6 lasagne bladen
  • 500 g runder gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl tomatenpuree
  • 2 blikken tomaat 
  • Handvol verse basilicum
  • 1 el oregano
  • 300 g parmezaanse kaas 
  • 1 ½ tl zout
  • ½ tl peper  

Bechamelsaus 

  • 45 g boter
  • 60 g bloem
  • 600 ml melk
  • 1 tl zout 
  • peper 

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Kook de lasagne vellen beetgaar in kokend water. Giet ze af en spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken.
  3. Voeg in een koekenpan 3 eeltlepels olijfolie en bak de ui glazig aan. Voeg het gehakt bij de ui en rul het los.
  4. Voeg de knoflook, oregano, basilicum en de tomatenpuree toe en kook dit 5 minuten aan.
  5. Giet de tomaten erbij, voeg zout en peper toe en roer dit goed door elkaar. 
  6. Zet de deksel op de pan en laat dit ongeveer 20 minuten koken.  
  7. Smelt de boter in een sauspan. Meng de bloem erbij en bak dit 2 minuten op laag vuur.
  8. Giet langzaam de melk erbij en blijf roeren met een garde. 
  9. Kook de bechamelsaus nog 2 minuten. Voeg 100 g parmezaanse kaas, zout en peper naar smaak.  
  10. Besmeer een ovenschaal met olijfolie en schenk eerst een laag van het gehaktmengsel, schenk dan een laag bechamelsaus plaats dan de lasagnavellen. Doe dit met meerdere laagjes.
  11. Eindig met de bechamelsaus op het einde. 
  12. Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet het in de oven voor 30 minuten. 
  13. Haal dan de folie eraf strooi de overige parmezaanse kaas erover en zet de schaal weer in de oven totdat het een goudbruin korstje krijgt. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten