Lauwwarme pasta salade met rucola en gegrilde courgette

Een pasta salade gaat er wel altijd in en je kan het op vele manieren bereiden met bijvoorbeeld kip, vis of vlees, of je gaat lekker voor vegetarisch. En wat je overhoud kan je lekker bewaren voor de lunch, thuis of op je werk.

Ingrediënten

  • 260 g pasta (Farfalle Tonde) of andere soort pasta
  • 1 tl zout
  • Olijfolie
  • 1 kleine uitje
  • 1 teen knoflook fijngehakt of geraspt
  • 3 lente uitjes in kleine ringen gesneden
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 85 g rucola
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 courgette
  • 3 mozzarella bollen
  • Kapperapels door midden snijden
  • Kalamata olijven door midden snijden
  • pesto

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aangegeven verpakking met zout.
  2. Verwarm een koekenpan met 3 eeltlepels olie en bak het uitje, knoflook, lente ui en de oregano kort aan.
  3. Voeg de tomaatje erbij en laat dit nog koken, ongeveer 1 minuut op laag vuur. De tomaatjes mogen niet kapot gaan.
  4. Giet de pasta af en zet het over in een ruime kom en sprenkel er wat olijfolie door.
  5. Voeg het uienmengsel bij de pasta en de rucola, olijven, kappertjes.
  6. Snijd de courgette in schijfjes, en hussel ze in een beetje olijfolie. Grill de courgette tot je mooie donker strepen ziet en doe ze bij de pasta in de kom.
  7. Meng de salade goed door, maak het nog op smaak met peper en zout en serveer met bolletjes mozzarella en pesto.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten