Lava Cake

Lava cake, een bijzonder cakeje wanneer je de eerste lepel er doorheen snijdt en de chocolade als lava eruit vloeit…. Altijd erg bijzonder om naar te kijken en uiteraard om op te eten. Zeker een dessert om je gasten mee te imponeren. Verdubbel de ingrediënten naar het aantal gasten dat je ontvangt.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 70 g chocolade
  • 60 g boter
  • 25 g suiker
  • 2 eieren
  • ½ tl vanille extraxt
  • 35 g bloem

Voor de frambozencoulis

  • 260 g frambozen (diepvries)
  • 3 el suiker
  • 1 tl citroensap

 Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 230ºC.
  2. Zet een pan op het vuur met een laagje water en daarop een kom.
  3. Breek de chocolade in stukjes en voeg daar de boter bij en laat dit op laag vuur smelten.
  4. In een schone kom doe je de eieren samen met de suiker en de vanille-extract en roer dit goed door met een garde.
  5. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en giet dit langzaam bij de eieren. Blijf wel roeren met een garde.
  6. Zeef de bloem bij het chocolademengsel en meng dit nu met een spatel of houten lepel door elkaar.
  7. Beboter de vormpjes en bestuif ze met cacaopoeder.
  8. Giet het beslag in de vormpjes en zet ze in de oven voor 6 á 7 minuten.
  9. Laat de cakejes 25 minuten afkoelen.
  10. Verwarm in een pan de frambozen, citroensap en de suiker en laat dit op middelhoog vuur koken totdat de frambozen ingekookt zijn. Doe de frambozen in een blender en pureer dit glad. Zeef de frambozen.
  11. Serveer de lava cake met de frambozencoulis.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten