Lemon curd cake rol

Een lekker gebakje mag niet missen tijdens de paasdagen. En met dit lekker lemon curd cake rol wordt je helemaal happy. De lemon curd kan je zelf maken maar zoek je een makkelijk weg dan vindt je het gewoon in de supermarkt.

Ingrediënten

  • 4 eieren (bewaar de lege eierenschalen voor de versiering)
  • 140 g suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 50 g bloem
  • 1 tl maïzena
  • Gele kleurstof (Albert Heijn verkrijgbaar)

Voor de vulling

  • 250 g slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • 1 zakje klop fix
  • 3 el lemon curd

Voor de versiering

  • 60 g witte chocolade
  • Lege eierenschalen
  • Mini chocolade eitjes

ovenplaat 38×26

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC
  2. Klop de eieren met de suiker luchtig.
  3. Voeg hierbij de vanille extract en de citroenrasp en klop dit verder door.
  4. Voeg een paar druppels van het kleurstof tot het beslag een gele kleur krijgt.
  5. Zeef de bloem met de maïzena bij het beslag en spatel het voorzichtig door.
  6. Bedek een bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
  7. Zet de vorm in de oven en bak dit 20 minuten.
  8. Laat de cake 1 minuut afkoelen en keer de cake om op een theedoek. Rol de cake op in de theedoek en zet dit aan de kant om af te koelen.
  9. Kook de lege eieren schaal in ruim water voor 3 minuten.
  10. Verwijder de eierenschaal uit het water en laat ze afkoelen, verwijder het witte velletje binnenin en laat ze drogen.
  11. Smelt het witte chocolade en giet een kleine hoeveelheid in de eierenschaal.
  12. Blijf de eierenschalen draaien zodat de chocolade zich goed verdeelt.
  13. Zet de eierenschalen in de vriezer zodat het snel opstijft.
  14. Klop in een schone kom de slagroom met de poedersuiker, lemon curd en de klop fix stijf. Vul een spuitzak en zet dit in de koelkast.
  15. Rol de cake uit en smeer er driekwart van de vulling over de hele rol.
  16. Rol de cake weer op en zet het in de koelkast.
  17. Haal de eierenschalen uit de vriezer en pel ze voorzichtig uit.
  18. Snijdt de zijkanten van de cake rol.
  19. Spuit bovenop toefjes en leg er de chocolade schaal erop en vul ze met de eitjes.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten