Limoen cheesecake

Een fris nazomers nagerecht waarvan je echt gaat genieten. Dit heerlijke limoen cheesecake is zacht en romig met een tussenlaag van de lemon curd en een topping van slagroom. Een absolute afsluiter van gezellige avondmaal.

 

Ingrediënten

Voor de limoen curd

  • 1 el limoenrasp
  • 100 ml limoensap
  • 95 g suiker
  • 25 g maïzena
  • 75 g water
  • 60 g limoensap
  • 2 eieren en 1 ei dooier
  • 35 g boter
  • 1 ½ gelatine blaadjes
  • Mespuntje groene food color

Voor de koekjes bodem

  • 190 g Digestive koekjes
  • 75 g boter

Voor de kwark roomkaas

  • 200 g roomkaas (Philadelphia)
  • 110 g suiker
  • 160 g kwark
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ½ el limoensap
  • 8 g gelatine 4 blaadjes
  • 140 g slagroom

Voor de topping

  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 zakje Klop fix

Springvorm 19 cm

Bereiding

  1. Bekleed een springvorm met bakpapier.
  2. Verwarm in een sauspan de boter.
  3. Verkruimel de koekjes met een keukenmachine of met de hand.
  4. Meng de koekjes met de boter en verdeel dit over de bodem van de springvorm, druk het gelijkmatig aan en zet de vorm in de koelkast.
  5. Voor de roomkaas mengsel week je 4 gelatine blaadjes in water.
  6. Meng met een garde of mixer in een schone kom de roomkaas totdat het zacht en romig wordt en voeg hierbij de suiker, blijf roeren of mixen. Dan de yoghurt, vanille, en de limoensap.
  7. Klop in een schone kom de slagroom voor 50% stijf en meng het door de roomkaas mengsel.
  8. Knijp de gelatine uit en verwarm het in de magnetron voor 5 sec. en roer dit door de roomkaas mengsel.
  9. Giet de helft van het roomkaas mengsel bovenop de koekjes laag en zet dit in de vriezer voor ongeveer 30 minuten.
  10. Voor de lemon curd week je de gelatine in water en zit dit aan de kant.
  11. Meng de suiker, maïzena, water, limoenrasp en het limoensap en breng dit op laag vuur aan de kook. Voeg de eieren toe en blijf goed doorroeren, dit zal ongeveer 2 minuten duren voordat het dikker wordt. Doe de boter erbij en roer verder door.
  12. Knijp de gelatine van het water en roer dit door.
  13. Zeef de lemon curd en giet dit bovenop de roomkaas en zet het in de vriezer voor 30/40 minuten.
  14. Als de lemon curd opgesteven is giet dan het overige roomkaas mengel erbovenop en zet dit in de koelkast om het te laten opstijven.
  15. Klop de slagroom met de vanillesuiker en de klop fix stijf en zet dit over in een spuitzak.
  16. Spuit toefjes rondom de taart en een grote toef middenin.
  17. Garneer met stukjes limoen.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten