Limoentaart

Limoentaart is één van de makkelijkste taarten om te maken. Lekker fris om op een zomeravond te serveren. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig, je moet de taart alleen goed laten afkoelen in de koelkast.  

Ingrediënten 

  • 280 g digestive koekjes 
  • 80 g boter 
  • 4 eidooiers 
  • 397 g geconcentreerde melk (1 blikje)  
  • 1 ½ el limoenrasp 
  • 120 ml limoensap 
  • 250 ml slagroom 
  • 1 ½ el poedersuiker 
  • 1 zakje klop-fix 

Taartvorm met losse bodem (24 cm) 

 Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Smelt de boter en verkruimel de koekjes fijn in een keukenmachine.
  3. Meng de gesmolten boter bij de verkruimelde koekjes en meng het door. 
  4. Bekleedt en druk de bodem en de wanden van de taartvorm met de verkruimelde koekjes en zet de vorm 7 minuten in de oven. 
  5. Haal de vorm uit de oven en laat het afkoelen. 
  6. Klop de eidooiers in een ruime kom los, voeg daarbij de geconcentreerde melk toe en klop verder met een garde. 
  7. Voeg de limoenrasp en sap erbij en klop het goed door. 
  8. Giet het citroenmengsel in de vorm en zet het in de oven voor 15 minuten. 
  9. Haal de vorm uit de oven en laat hem ongeveer 20 minuten afkoelen. Zet het daarna in de koelkast voor minstens 2 uur. 
  10. Klop de slagroom met de poedersuiker en de klop-fix. 
  11. Vul de spuitzak met de slagroom en spuit toefjes bovenop de limoentaart.
  12. Rasp nog wat limoenrasp over de taart.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten