Luikse wafels

De heerlijke geur van verse wafels, dat kan volgens mij niemand weerstaan. Ze zijn niet moeilijk om te maken. Maar je hebt wel een wafelijzer nodig. Serveer er bij wat je lekker vindt bijvoorbeeld fruit, stroop, slagroom of een bolletje ijs.  

Ingrediënten

  • 80 ml warme melk 
  • 2 eieren 
  • 7 g gist 
  • 30 g basterdsuiker 
  • 1 tl vanille-extract 
  • ½ tl zout 
  • 300 g bloem 
  • 80 g boter gesmolten en afgekoeld 
  • 90 g kandijsuiker (bruin of wit) 

Waffelijzer

 Bereiding

  1. Roer de melk, gist en de suiker in een kleine kom en laat dit 5 minuten staan.
  2. Meng in een grote kom de eieren en het vanille-extract met een garde. Zeef de bloem met het zout boven de kom met eieren. 
  3. Giet het gistmengsel samen met de boter bij het eimengsel en meng goed door met een garde tot je een glad mengsel krijgt. 
  4. Vet een schone kom in met zonnebloemolie en doe daar het beslag in. 
  5. Laat het beslag een uur rijzen op een warme plek. 
  6. Zet het beslag nu voor minimaal 30 minuten in de koelkast. 
  7. Meng de kandijsuiker bij het beslag en kneedt dit goed door met je handen. 
  8. Verwarm de wafelijzer. 
  9. Schep met een ijslepel een bolletje in de wafelijzer en laat het goudbruin bakken. 
  10. Serveer het met bijvoorbeeld vers fruit en agavestroop. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten