Mango panna cotta met mango coulis

Panna cotta een klassieker onder de desserts. Ben je ook een liefhebber van mango’s dan is dit een ultieme mango dessert voor jou. Dit heerlijke panna cotta zit boordevol met mango en heerlijk zacht en romig. Een perfect afsluiter van een diner.

 

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 50 gram suiker
  • 4 blaadjes
  • 200 ml mango puree

Voor de mango puree

  • 250 g mango diepvries of vers
  • 1 tl citroensap

Voor de mango coulis

  • 250 mango diepvries of vers
  • 2 el suiker
  • 2 el water
  • 1 el citroen

Bereiding

  1. Week de gelatine in het water en zet het aan de kant.
  2. Doe de slagroom, melk en de suiker in een pan en zet het op laag vuur totdat de suiker gesmolten is, laat het niet koken.
  3. Haal de pan van het vuur en doe de gelatine erbij en roer goed door.
  4. Kook de stukjes mango met de citroensap zacht en pureer de mango in een blender en giet het door een fijne zeef.
  5. Voeg de 180 ml mango puree bij het melkmengsel en roer het goed door.
  6. Schenk het dan in 3 glazen en zet het ongeveer 4 uur in de koelkast of totdat het gestold is.
  7. Breng het water en de suiker aan de kook en voeg de mango stukjes erbij en kook dit totdat het puree wordt.
  8. Giet het mangomengsel door een fijne zeef.
  9. Schenk op de opgestoven panna cotta de mango coulis en garneer met stukjes mango.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten