Marmercake

Voor iedereen denk ik wel bekend. Cake met vanille en chocolade. Je kunt het in verschillende bakvormen bakken.

 

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 290 g zachte boter 
  • 280 g suiker
  • 6 eieren
  • 1 ½ tl bakpoeder 
  • 1 tl baksoda
  • snufje zout
  • 1 tl vanille extract
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 200 g pure chocolade  

Glazuur 

  • 130 g pure chocolade
  • 100 ml slagroom  

Tulband

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180c.
  2. Beboter en bebloem de bakvorm en zet dit aan de kant.
  3. Zeef in een kom de bloem met de bakpoeder, baksoda en zout en zet dit aan de kant.
  4. Mix de boter zacht voor ongeveer 3 minuten op de hoogste stand of totdat de boter wit en luchtig wordt. Voeg de suiker bij de boter en mix nog verder door totdat het een glad mengsel wordt.
  5. Voeg de eieren een voor een bij het botermengsel en de vanille en klop het verder door.
  6. Zet de mixer nu op een lage stand en voeg de bloem en het zure room om en om bij het mengsel. Mix nu niet te lang verder.
  7. Smelt de chocolade in de magnetron.
  8. Verdeel de helft van het beslag in de bakvorm. Houdt een kwart beslag over en meng dit met het gesmolten chocolade.
  9. Schep het chocolade beslag bovenop het vanillebeslag en dan weer het vanillebeslag bovenop het chocoladebeslag. Maak met een mes draaiende bewegingen rondom de bakvorm.
  10. Zet de vorm in de oven voor 45 minuten. Check door een sateprikker in de cake te steken of het gaar is. Als de sateprikker droog eruit komt dan is de cake klaar anders nog even laten bakken.
  11. Laat de cake afkoelen. Keer daarna de cake om.
  12. Verwarm in een pan de slagroom. Haal de slagroom van het vuur en breek de chocolade in kleine stukjes bij de warme slagroom. Laat dit 1 minuut staan en roer dan door. 
  13. Giet de chocoladesaus over de cake.
  14. Laat de chocolade op de cake opstijven voordat je het aansnijdt.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten