In elk land kom je gehaktballetjes in tomatensaus tegen. En zo ook in de Marokkaanse keuken. Het verschil zit hem vaak in de kruiden die gebruikt worden.
Ingrediënten
Voor het kruiden van het gehakt
- 500 g rund of lamsgehakt
- 1 ui geraspt
- ½ el paprikapoeder
- ½ el komijnpoeder
- ½ el gemberpoeder
- ½ tl peper
- ½ tl zout
- 2 el gehakte koriander
Voor de tomatensaus
- 4 el zonnebloemolie
- 1 ui geraspt
- 2 teentjes knoflook geraspt
- 3 tomaten geraspt
- 1 el tomatenpuree
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl peper
- 1 tl zout
- 3 el gehakte koriander
- 2 el gehakte peterselie
Bereiding
- In een kom meng je het gehakt met de paprikapoeder, komijnpoeder, gemberpoeder en verse koriander. Maak er kleine balletjes van en zet ze aan de kant.
- In een tajine of een lage pan doe je de olie met de ui, knoflook en de tomaten en bak dit 5 minuten aan.
- Voeg hierbij de paprikapoeder, komijnpoeder, gemberpoeder, verse koriander, verse peterselie, peper en zout en laat dit ongeveer 5 minuten koken
- Meng de tomatenpuree met 100 ml water en giet dit bij de tomatensaus. Laat dit 20 minuten koken.
- Verdeel de gehaktballetjes over de tomatensaus en laat dit nog 25 minuten koken.
- Garneer met nog wat peterselie.


I am going to be making this soon now! Love the colors! Can I pair it with Couscous or is it supposed to be eaten with something else?
Hi Paulami nice that you visit my website. You can certainly eat it with couscous, rice for example. Let me know how it tasted,…