Marokkaanse kip loempia

Loempia’s wie is daar nou niet gek op. Wij in ieder geval wel. Het liefst maak ik een behoorlijke batch om in te vriezen. Alleen die kans krijgt het niet haha. Mijn zoon is er gek op.

 

Ingrediënten

  • 2 kippenpoten
  • 300 g witte of spitskool (in dunne slierten gesneden)
  • 1 wortel geraspt
  • 200 g sperziebonen (in blokjes van 1 cm gesneden)
  • 1 klein uitje gesnipperd
  • 1 ½ el peterselie gehakt
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 pak grote loempiavellen
  • 3 el bloem
  • 2 el water  
  • extra zonnebloemolie om in te bakken

Kipkruiden 

  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl zwarte peper
  • ½ tl korianderpoeder
  • 1 tl zout 

Bereiding 

  1. Giet een scheutje olie in de pan samen met het uitje en de kip en voeg de kipkruiden erbij.
  2. Meng het goed door elkaar en laat de kip goed gaar worden totdat het vlees van het bot valt.
  3. Haal de kip uit de pan en zet deze op een schaal. Laat het sausje in pan. Pluk al het kippenvlees van het bot.
  4. Voeg bij het overgebleven sausje de kool, wortel en de sperziebonen en roer door elkaar. Laat dit 10 minuten pruttelen.
  5. Voeg de kip en de peterselie bij de groente en kook dit nog 5 minuten. Laat het afkoelen.
  6. Maak een klein papje door de bloem met water te mengen en zet dit aan de kant.
  7. Haal de loempia vellen uit de verpakking en wikkel deze in een theedoek tegen uitdroging.
  8. Neem een loempia vel en leg deze met de punt naar je toe op het aanrechtblad. Leg er ongeveer 3 eeltlepels van het kip-groentemengsel. Vouw de onderkant over het mengsel. Pak de beide zijkanten en vouw deze naar binnen. Rol de loempia bijna helemaal door. Smeer de uiteinden met het bloemmengsel en druk het dicht.
  9. Verwarm een koekenpan met zonnebloemolie en bak ze aan beiden kanten aan.
  10.  Serveer met bijvoorbeeld sweet chili sauce. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten