Marsepein tulband

 

Marsepein verwerkt in een cake, hoe lekker is dat…….? Nou heel lekker kan ik je vertellen, als je natuurlijk van marsepein houdt.

Ingrediënten

  • 250 g marsepein
  • 250 g zachte boter
  • 165 g suiker
  • 1 zakje vanille suiker (8 gram)
  • Snufje zout
  • ½ tl amandel aroma
  • 5 eieren
  • 300 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder (7 gram)
  • 2 el zure room
  • Poedersuiker (optioneel)

Tulbandvorm 24 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC
  2. Beboter en bebloem de tulband naar keuze en zet dit aan de kant.
  3. Rasp de marsepein grof in een kom.
  4. Mix de boter en suiker met een behulp van een mixer voor ongeveer 3 minuten op de hoogste stand.
  5. Voeg de marsepein en het amandel aroma erbij en mix nog een minuut door.
  6. Giet de eieren er één voor één bij en blijf mixen.
  7. Zeef de bloem samen het bakpoeder en een snufje zout boven de kom met het botermengsel.
  8. Zet de mixer nu op een lage stand en voeg de bloem en het zure room om en om bij het mengsel. Pas op dat je niet te lang het beslag mixt.
  9. Verdeel het beslag in de bakvorm.
  10. Zet de vorm in de oven voor 60 minuten. Check door een satéprikker in de cake te steken of het gaar is. Als de satéprikker droog eruit komt, dan is de cake klaar anders nog even laten bakken.
  11. Na ongeveer 10 minuten keer je de cake om en besprenkel je het met poedersuiker.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten