Merquez tajine

Een zeer populaire gerecht in de Arabische keukens en erg smakelijk. Proef de Arabische smaken en je raakt verkocht.

 

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 1 grote ui fijngehakt
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • ½ tl kurkuma poeder
  • ½ tl komijn poeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • ¼ tl peper
  • 1 tl zout
  • 1 grote tomaat geraspt
  • 150 ml water
  • 450 g merquez
  • 2 el olijfolie

 

Bereiding

  1. Giet de olijfolie in een tajine of hapjespan en voeg daarbij de uien, koriander, knoflook, paprika, kurkuma, komijn, gemberpoeder, peper en zout en breng dit op middelhoog vuur aan de kook voor 20 a 25 minuten.
  2. Voeg het water erbij.
  3. Verdeel de Merquez bovenop de tomatensaus en zet de deksel erop en laat dit nog 15 minuten koken.
  4. Giet de olijfolie erbij en laat het nog 25 minuten koken.
  5. Strooi er extra peterselie bovenop en serveer met bijvoorbeeld een salade en Arabisch brood.

KLIK HIER VOOR DE VIDEO/CLICK HERE FOR THE VIDEO

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten