Mezzi Rigatoni met kip in lichte tomatensaus

Pasta is altijd handig om in huis te hebben als je snel iets op tafel wil zetten. En dit lekkere Mezzi Rigatoni met kip in lichte tomatensaus kan dat zeker. Ik heb hiervoor Mezzi Rigatoni pasta gebruikt maar je kan natuurlijk ook andere soort pasta gebruiken.

Ingrediënten

  • 400 g kippendijen
  • 4 el olijfolie
  • 1 middelgrote ui fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt of geraspt
  • 4 middelgrote verse tomaten of 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ½ tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl oregano
  • ¼ tl chili vlokken
  • ½ tl zout
  • Snufje peper
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Handvol verse basilicum
  • 300 g Mezzi Rigatoni

Bereiding

  1. Snijdt de tomaten kruislings aan en zet ze in een diepe kom met kokend water voor ongeveer 7 minuten.
  2. Haal de tomaten uit het water en verwijder het vel. Snijdt de tomaten in kleine blokjes en zet dit aan de kant.
  3. Verwarm een pan met olie en bak de kip goudbruin aan.
  4. Voeg de ui en de knoflook en bak dit verder aan.
  5. Roer de tomaten in de pan en maak het op smaak met zout, peper, Italiaanse kruiden, oregano en chilivlokken.
  6. Kook ondertussen de pasta in ruim water zoals de verpakking aangeeft.
  7. Giet de pasta af, maar bewaar 400 ml van water.
  8. Meng de kippenbouillon met de 400 ml van het pasta water en giet dit in de pan bij de kip.
  9. Schep de pasta in de pan bij de kip en het pasta water en roer goed door.
  10. Voeg de Parmezaanse kaas en de verse basilicum in de pan en roer het goed door.
  11. Maak het eventueel nog extra op smaak met zout indien nodig.
  12. Serveer met extra olijfolie, blaadjes basilicum en Parmezaanse kaas.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten