Mini bosbessen en chocoladetaartjes

Wat zijn ze leuk en schattig, ik ben er helemaal fan van, erg leuk om te maken. Ook geweldig om weg te geven aan iemand die wat te vieren heeft. Hier zullen zeker meer variaties van komen!

Ingrediënten

Voor de bosbessen compote

  • 190 g bosbessen
  • 1 el suiker
  • 1/2 tl citroensap
  • 1/2 tl maïzena

Voor de biscuit

  • 3 eieren
  • 70 g suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 60 g bloem
  • 1 1/2 tl maïzena

Voor de room topping

  • 250 ml slagroom
  • 60 g roomkaas
  • 3 el poedersuiker

Voor de chocolade topping

  • 150 ml slagroom
  • 60 g pure chocolade

Uitsteekvorm 10 cm
Bakplaat 36 cm

Bereiding

  1. Verwarm een sauspan met de suiker en laat dit koken tot de bosbessen half zacht zijn geworden.
  2. Meng de maïzena met het citroen en giet dit bij de bosbessen, laat het nog kort koken en zet het vuur uit. Laat dit afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180ºC
  4. Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker tot het verdubbelt en luchtig is.
  5. Zeef de bloem en de maïzena en meng met een spatel dit bij het beslag in twee delen.
  6. Verdeel het beslag in een bakplaat bekleed met bakpapier. En bak het 20 minuten.
  7. Haal het uit de oven en keer het op een theedoek om. Laat het afkoelen.
  8. Klop ondertussen de slagroom met de suiker.
  9. Klop in een aparte kom de roomkaas en voeg dit bij de room, klop het verder door tot je stevige pikken hebt.
  10. Druk met behulp van een ronde vorm 6 vormpjes uit de biscuit.
  11. Leg het eerste biscuit op een stukje uitgesneden bakpapier zodat je het taartje makkelijk kan oppakken.
  12. Verdeel een eetlepel van het bosbessen compote op het biscuit, dan de room en leg er een biscuit bovenop. Herhaal dit nogmaals.
  13. Leg het derde biscuit op en smeer de room bovenop en erlangs glad aan.
  14. Zet het taartje over op een schaal en zet het in de koelkast om het te laten opstijven.
  15. Haal het taartje uit de koelkast en smeer nog een laag van de room rondom.
  16. Zet het overgebleven room in een spuitzak en spuit er toefjes bovenop het taartje.
  17. Leg op elke toefje een bosbes, en leg het overgebleven compote middenin en zet het weer in de koelkast.
  18. Voor het tweede chocolade taartje, verwarm de room met de chocolade in de magnetron en roer dit goed door. Laat het afkoelen en zet het in de koelkast.
  19. Klop het chocolademengsel luchtig.
  20. Leg het eerste biscuit op een stukje uitgesneden bakpapier en besmeer het met de chocolade. Leg daarop het tweede biscuit en besmeer het weer met de chocolade. Leg het derde biscuit en besmeer het ook rondom het taartje en strijk het glad aan.
  21. Zet het overgebleven chocolade in een spuitzakje en decoreer er toefjes op, versier met eventueel zilveren parels. Zet het taartje in de koelkast.

Geniet ervan!

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten