Mini frittata’s met spinazie en tomaatjes

Frittata blijft een veelzijdig gerecht waar je ontzettend veel mee kan combineren. En deze mini frittata’s  zijn super lekker en makkelijk te bereiden en zien er ook nog leuk uit. Wat ook ideaal is om eventuele restjes groentes op te maken die nog hebt liggen.

 

Ingrediënten

  • 165 g spinazie
  • 1 kleine uitje 75 g
  • 135 g 2 kleine aardappel geraspt
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • ½ tl kurkumapoeder
  • 6 cherry tomaatjes
  • 3 el peterselie
  • 4 eieren
  • 1 tl zout of naar eigen smaak
  • Snufje peper

Muffinvorm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC
  2. Giet in een koekenpan de olie en bak de uitje glazig aan.
  3. Meng de knoflook en de geraspte aardappels en de kurkuma door de uien en bak deze aan totdat een lichtbruin korstje krijgen.
  4. Voeg de spinazie toe en bak dit totdat de spinazie geslonken is en zet dit over in een schone kom om het te laten afkoelen.
  5. Meng in een kom de eieren met de peterselie, zout en peper naar eigen smaak.
  6. Snijdt de tomaatjes door midden.
  7. Vet de muffinvorm in
  8. Giet de eieren bij de spinaziemengsel en roer dit goed door
  9. Giet in elke muffinvorm het mengsel tot aan de rand en druk er twee stukjes tomaten erin.
  10. Zet de muffinvorm in de oven voor 20/25 minuten.
  11. Laat ze dan 5 minuten afkoelen en serveer.

 

 

 

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten