Mini tulbandjes met vanille en chocolade

Deze mini tulbandjes met vanille en chocolade zijn perfect als je zin hebt om wat te gaan bakken. Makkelijk te maken en ze zien er prachtig uit. Een echte traktatie.

Ingrediënten

  • 110 g boter kamertempratuur
  • 95 g basterd suiker
  • 2 eieren (S)
  • 1 tl vanille extract
  • 140 g bloem
  • ½ t bakpoeder
  • 1 el g zure room
  • 170 g pure chocolade

Silicone mini vormpjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Mix in een kom de boter met de suiker zacht.
  3. Voeg de eieren er een voor een bij en de vanille blijf mixen.
  4. Zeef de bloem met de bakpoeder bovenop de kom en mix nog kort door.
  5. Voeg de zure room erbij en mix het nog kort.
  6. Vul een spuitzak met het beslag en spuit de in de vormpjes tot bijna aan de rand.
  7. Bak ze 15/20 minuten.
  8. Laat ze afkoelen en verwijder ze uit de vorm.
  9. Snijdt eventueel het overtollige bodem zodat ze mooi recht kunnen blijven staan.
  10. Smelt de chocolade in de magnetron voor 2 minuten.
  11. Schep 2 eeltlepel chocolade in de vormen en zet de cakejes in de vorm, duw ze heen en weer zodat de chocolade omhoog komt tot aan de randen.
  12. Zet ze 1 uur of langer in de koelkast zodat het kan opstijven.
  13. Versier met wat fruit en poedersuiker.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Leave a Comment