No bake chocolade marmer cheesecake

Een mooie cheesecakes met pure chocolade. Ik maak graag een cheesecake en deze no bake cheesecake is er een van. Makkelijk, lekker en bij het snijden krijg je een mooie binnenkant te zien.

 

Ingrediënten

Voor het koeklaag

  • 250 g Digestive chocolade koekjes
  • 55 g boter

Voor de cheesecake  

  • 6 gelatineblaadjes
  • 200 g roomkaas
  • 400 ml magere kwark
  • 160 g poedersuiker
  • 1 ½ tl vanille extract
  • 70 ml slagroom (te verwarmen)
  • 200 ml slagroom (te kloppen)
  • 120 g pure chocolade (gesmolten)

Springvorm 18 cm 9,5 cm hoog

Bereiding

  1. Smelt de boter en verkruimel de koekjes. Meng het door elkaar en verdeel dit over de bodem van de vorm. Zet het dan in de koelkast.
  2. Week de gelatine minstens 15 minuten in koud water.
  3. Klop de roomkaas, kwark, suiker en de vanille een paar minuten.
  4. Klop de 250 ml slagroom licht en giet dit bij het kwarkmengsel en mix het nog kort door.
  5. Smelt de chocolade boven een waterbad of in de magnetron en leg het opzij en laat het afkoelen.
  6. Verhit 70 ml slagroom in een kleine steelpan en smelt de gelatine erin. Laat het afkoelen.
  7. Voeg de gelatine bij het kwarkmengsel en mix het nog kort door.
  8. Verdeel het kwarkmengsel in twee kommen. Meng de chocolade in een van de kommen.
  9. Haal de vorm uit de koelkast en schep met een lepel het kwarkmengsel, begin met het witte in het midden en schep dan het chocolade erop. Doe dit steeds om en om totdat beiden mengsel op zijn.
  10. Zet de vorm in de koelkast en laat het 4-5 uur opstijven voordat je het serveert.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten