No bake pindakaas granola bars met amandelen en pecannoten

Heb je zin in een gezond tussendoortje dan heb ik de snack voor jou! Ze zijn super makkelijk te maken en super lekker. Ideaal voor de lunch box, na het sporten of lekker met een kopje thee of koffie.

Ingrediënten

  • 120 g pindakaas 100%
  • 4 el kokosolie
  • 3 1/2 el honing
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 el chiazaad
  • 80 g havermout
  • 60 g amandelen
  • 60 g pecannoten
  • 75 g amandelbloem
  • 60 g pure chocolade
  • 1 el kokosolie

bereiding

  1. Verwarm een sauspan met de pindakaas, kokosolie, honing, vanille en kaneel en roer dit goed door tot het mengsel vloeibaar wordt. Zet het vuur dan uit.
  2. Voeg de havermout, chiazaad, amandelen, pecanoten en de amandelbloem en meng het mengsel goed door.
  3. Bekleed de vorm met bakpapier en verdeel het mengsel erin en druk het plat.
  4. Verdeel de overige pecannoten en amandelen aan de bovenkant en druk het aan.
  5. Zet de vorm in de koelkast tot het goed hard is geworden.
  6. Verwarm de chocolade met de kokosolie en giet dit in een kleine puntzakje.
  7. Drizzle de chocolade over de granola in de vorm en zet het in de koelkast om de chocolade te laten opstijven.
  8. Haal de granola uit de vorm en snijd er repen van.

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten