Nougat brownies

Een recept voor brownies dat moet wat mij betreft iedereen hebben. En met dit recept maak je deze heerlijke brownies. Ik heb in deze brownies nougat toegevoegd en ze waren toch lekker. Er zullen zeker meer brownies op de blog komen.

 

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade
  • 180 g ongezouten roomboter
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 130 g basterd suiker 
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout
  • 1 pak nougat (210 g)   

Voor het genache

  • 80 ml slagroom
  • 85 g pure chocolade 

bakvorm vierkant 22,5×22,5 cm

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Breek 200 g pure chocolade in stukjes en doe deze samen met de boter in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met een laag water op laag vuur. Laat de chocolade, onder af en toe doorroeren smelten totdat je een mooi glad mengsel krijgt.
  3. Klop de eieren los in een kom met basterdsuiker en de vanille extract. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en roer het door met een spatel totdat de ingrediënten gemengd zijn. 
  4. Zeef het bakmeel boven de kom en voeg er een snufje zout aan toe. Roer het mengsel goed door met een spatel totdat het klontvrij is. 
  5. Stort het beslag vervolgens in een ingevet en met bakpapier bekleed bakvorm. Hak de nougat in stukken en druk dit in het beslag. 
  6. Plaats de bakvorm in de oven voor 30 minuten.
  7. Laat de brownies goed afkoelen.
  8. Voor het ganache; verwarm de slagroom in een sauspan, haal de slagroom van het vuur en breek de chocolade in kleine stukjes bij de slagroom en roer goed door. Drapeer met een lepel de chocolade over de brownies.
  9. Zet de brownies in de koelkast voor ongeveer 30 minuten.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten