Obsttorte

Een simpel maar zo lekker is deze Duitse Obsttorte cake die zo gemaakt is. De cake is super zacht en luchtig en het vers fruit maakt het heerlijk fris. Varieer met fruit die jij lekker vindt.

Ingrediënten

Voor het beslag

  • 3 eieren (L)
  • 95 g basterd suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 100 g bloem
  • 1 tl bakpoeder

Voor de room topping

  • 500 ml slagroom
  • 3 el poedersuiker
  • 25 g kloppudding (bij o.a. Albert Heijn verkrijgbaar)
  • 1 zakje klop fix
  • Aardbeien
  • Bosbessen
  • Frambozen
  • 3 el aardbeienjam
  • 3 el koud water

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  3. Mix de eieren met de suiker en vanille extract luchtig voor 7 minuten.
  4. Zeef de bloem met de, bakpoeder, bovenop de kom met de eieren en spatel het voorzichtig door.
  5. Giet het beslag in de vorm en zet het in de oven voor 15/20 minuten.
  6. Haal de vorm uit de oven en laat dit 10 minuten afkoelen en keer de cake kom en laat hem nogmaals afkoelen.
  7. Klop intussen de room met de poedersuiker, klop fix en de klop pudding luchtig.
  8. Smeer de bovenkant van de cake met een laag van de room en vul de rest van de room in een spuitzak.
  9. Verdeel de vruchten in het midden van de cake maar laat genoeg ruimte voor de versiering van de room aan de randen.
  10. Meng de jam met het water en smeer dit over de vruchten.
  11. Spuit toefjes van de room rondom de vruchten en zet de taart in de koelkast voor 15 minuten om op te stijven.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten