Omgekeerde abrikozen cake

Het lekkere aan deze cake is dat je kan variëren met veel soorten fruit zoals perziken, ananas, peer en nog veel meer. Super makkelijk te maken en het staat ook nog eens mooi op tafel.

 

Ingrediënten

  • 180 g boter
  • 100 g suiker
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el sinaasappelrasp
  • 75 ml sinaasappelsap
  • 195 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 11 abrikozen

Voor de topping

  • 200 g suiker
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 35 g boter
  • 1 tl vanille extract

Bakvorm 24 cm

Bereiding

  1. Klop met een mixer de boter zacht en voeg de suiker erbij, mix verder door.
  2. Mix de eieren een voor een door de boter.
  3. Voeg de vanille extract, citroenrasp en sap door het beslag en mix verder door.
  4. Mix de bloem en het bakpoeder door het beslag.
  5. Snijdt de abrikozen door de helft en verwijder de pit.
  6. Verhit de oven voor op 180ºC
  7. Verhit in een koekenpan de suiker op laag vuur totdat de suiker gesmolten is.
  8. Giet de sinaasappelsap bij de gesmolten suiker.
  9. Voeg de boter erbij totdat dit gesmolten is en dan de vanille extract erbij. Roer goed door.
  10. Vet een ronde bakvorm in en giet de gesmolten suiker mengsel erin.
  11. Leg de abrikozen met de snij kant op de bodem.
  12. Verdeel het beslag bovenop de abrikozen, gebruik hiervoor een spatel dat smeert makkelijker.
  13. Bak de cake 45/50 minuten, prik tussendoor met een saté prikker in het midden van de cake om te checken of het niet meer nat is.
  14. Haal de cake uit de oven en laat de cake 5 minuten afkoelen en keer de cake op een bord om.
  15. Laat de cake goed afkoelen en serveer.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten