Omgekeerde perencake met vanille saus

Deze omgekeerde perencake met vanille saus met de sinaasappelrasp verwerkt in het beslag is zo aromatisch en de kardemom die is toegevoegd aan de karamel geeft de cake een extra heerlijke aroma en smaak.

 

Ingrediënten

Voor de karamel

  • 40 g boter
  • 70 g licht bruine suiker
  • 10 kardemom peulen

Voor het beslag

  • 140 g boter
  • 150 g witte suiker
  • 200 g zelfrijzend bloem
  • 80 g amandelbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 eieren (M)
  • Rasp van 2 sinaasappels
  • 3 el zure room
  • 1 tl vanille extract

Vanille saus

  • 150 ml melk
  • 150 ml slagroom
  • 60 g suiker
  • 3 eidooiers (M)
  • 1 vanille peul

Bereiding

  1. Verwarm in een saus pan de melk en slagroom.
  2. Snijdt de vanille peul door midden en schraap de merg eruit, voeg dit bij de melk
  3. Verwarm de oven voor op 170º
  4. Haal de kardemom zaadjes uit de peulen en stamp ze met een vijzel fijn.
  5. Schil de peren en snijd ze doormidden en hol het klokhuis uit zet ze aan de kant.
  6. Verwarm in een sauspan de suiker, boter en de kardemom laat dit op laag vuur smelten, roer het door.
  7. Verdeel de karamel in een ingevette springvorm over de bodem van de springvorm en druk de peren met de bolle kant bovenop de karamel, zet dit aan de kant.
  8. Mix de boter en suiker romig, voeg daarbij de sinaasappelrasp, vanille en de amandelbloem en mix verder door.
  9. Voeg de eieren een voor een erbij en mix nog verder door.
  10. Zeef bovenop de kom de bloem met de bakpoeder en mix het verder door.
  11. Schep de zure room erdoor en mix verder.
  12. Verdeel het beslag bovenop de peren en strijk het glad.
  13. Zet de vorm in de oven en bak de cake 50/60 minuten. Prik tussendoor met een saté prikker om te checken of de cake droog is.
  14. Haal de cake uit de oven en laat het 5 minuten staan en niet langer, keer de cake om in een schaal en verwijder de springvorm.
  15. Serveer de cake met de vanille saus.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten