Oreo Rolls

Ze blijven een genot om te eten deze lekkere zachte broodjes. Lekker voor in het weekend met een kop koffie of thee en even rustig opstarten. Deze  keer gevuld met mijn favoriete koekjes, jazeker Oreo’s! denk wel een van de meeste bekende koekjes en een favoriet van velen onder de koekjesholics.

 

Ingrediënten

  • 50 ml lauwwarm water
  • 1 tl suiker
  • 2 tl gist
  • 1 ei (M)
  • 40 g boter
  • 60 ml melk lauwwarm
  • 35 g suiker
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 295 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout

Voor de vulling

  • 160 Oreo verkruimeld
  • 40 g gesmolten boter

Voor de topping

  • 140 g roomkaas
  • 3 el poedersuiker
  • 2 el melk
  • ½ tl vanille extract
  • 4 Oreo koekjes verkruimeld

 

Bereiding

  1. Giet het water, 1 tl suiker en de gist in een kom en laat dit 10 minuten staan.
  2. In een schone kom voeg je de eieren, suiker, boter, melk, en de zonnebloemolie. Giet het gistmengsel erbij en roer met een garde goed door elkaar.
  3. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven de kom met het natte mengsel en spatel dit door elkaar. Je kunt hiervoor ook een mixer gebruiken.
  4. Dek de kom af met plasticfolie en zet het deeg op een warme plek en laat 1 ½ uur rijzen.
  5. Verkruimel de Oreo en meng het met de boter.
  6. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot een vierkant en smeer de oreo vulling over het hele deeg.
  7. Rol het deeg strak op en snijdt het in 6 stuks.
  8. Vet een bakvorm en zet ze recht op naast elkaar, maar laat er wel wat ruimte tussen zitten. Bedek de bakvorm met plasticfolie en laat ze nog 1 uur rijzen.
  9. Verwarm ondertussen de oven voor op 180ºC.
  10. Bak ze 20 minuten of totdat ze mooi lichtbruin zijn aan de bovenkant.
  11. Mix voor de topping de roomkaas, poedersuiker, melk, en de vanille extract goed door. Roer met een spatel de Oreo kruimels door en zet dit in een kleine kom.
  12. Smeer de topping op de Rolls of zet het in een kommetje apart voor diegene die zonder wensen.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten