Orzo groentesoep

Een soepje is altijd een goede keuze wat mij betreft en zeker als het weer wat tegen zit. Variaties aan soepen zijn eindeloos en dit soepje is wel een favoriet. Je kan er uiteraard kip toevoegen of door een groentebouillon toe te voegen maak je hem helemaal vegetarisch. Persoonlijk houd ik van een stevige soepje, maar mocht je het wat te dik vinden vanwege de orzo voeg dan extra vocht toe.

 

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 winterpeen kleine blokjes
  • 2 stengels selderij in blokjes
  • 1200 liter water
  • 2 kippenbouillon blokjes of groentebouillon
  • 120 g Orzo (Riso) (verkrijgbaar o.a. bij de Albert Heijn)
  • 140 g doperwten
  • 1 el verse tijm takjes
  • 2 el fijngehakt peterselie
  • ½ tl zout of naar smaak
  • Snufje peper

 

Bereiding

  1. Bak in een koekenpan met de olie de uien glazig aan samen met de wortels en selderij.
  2. Giet het water erbij en voeg hierbij de bouillonblokjes en laat dit 5 minuten koken.
  3. Voeg de orzo in de pan en roer het door.
  4. Na 7 minuten voeg je de doperwten, tijm, peterselie, zout en peper erbij.
  5. Serveer het met een verse gebakken stokbrood en kruidenboter.

 

 

 

 

 

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten