Pangasiusfilet met ui en tomatensaus

Een heerlijk smaakvol snel gerecht dat zo op tafel staat en makkelijk te bereiden is. Pangafilet is een visje wat makkelijk te vinden is in veel supermarkten. 

 

Ingrediënten 

  • 3 panagasiusfilet
  • 1 uien gesnipperd 
  • 2 knoflook geraspt 
  • 2 grote tomaten geraspt 
  • 1 el kappertjes
  • 1 el verse peterselie gehakt 
  • 1 tl droge oregano 
  • 2 – 3 el calamata olijven  
  • Handjevol sherry tomaatjes of andere tomaatjes
  • 7 el olijfolie 
  • Snufje peper  
  • Zout naar smaak 

 Bereiding 

  1. Dep de vis met keukenpapier droog en breng ze op smaak met zout en peper aan beiden kanten. 
  2. Giet in een koekenpan de olie en het uitje en bak deze glazig aan. Voeg dan de knoflook erbij en bak het 1 minuut aan. Leg dan het vis boven de ui.
  3. Rasp en zeef de tomaten. 
  4. Na ongeveer 5 minuten keer de vis om en verdeel de geraspte tomaten erbovenop samen met sherry tomaatjes, kappertjes, olijven, peterselie en oregano. 
  5. Doe de deksel op de pan en laat dit voor ongeveer 20 minuten koken. Haal dan het deksel van de pan en laat het nog 1 minuut koken of totdat het vocht is verdampt.  
  6. Giet extra olijfolie naar smaak over de vis. 
  7. Serveer met bijvoorbeeld Tabouleh.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten