Een heerlijk smaakvol snel gerecht dat zo op tafel staat en makkelijk te bereiden is. Pangafilet is een visje wat makkelijk te vinden is in veel supermarkten.
Ingrediënten
- 3 panagasiusfilet
- 1 uien gesnipperd
- 2 knoflook geraspt
- 2 grote tomaten geraspt
- 1 el kappertjes
- 1 el verse peterselie gehakt
- 1 tl droge oregano
- 2 – 3 el calamata olijven
- Handjevol sherry tomaatjes of andere tomaatjes
- 7 el olijfolie
- Snufje peper
- Zout naar smaak
Bereiding
- Dep de vis met keukenpapier droog en breng ze op smaak met zout en peper aan beiden kanten.
- Giet in een koekenpan de olie en het uitje en bak deze glazig aan. Voeg dan de knoflook erbij en bak het 1 minuut aan. Leg dan het vis boven de ui.
- Rasp en zeef de tomaten.
- Na ongeveer 5 minuten keer de vis om en verdeel de geraspte tomaten erbovenop samen met sherry tomaatjes, kappertjes, olijven, peterselie en oregano.
- Doe de deksel op de pan en laat dit voor ongeveer 20 minuten koken. Haal dan het deksel van de pan en laat het nog 1 minuut koken of totdat het vocht is verdampt.
- Giet extra olijfolie naar smaak over de vis.
- Serveer met bijvoorbeeld Tabouleh.

