Pappardelle met spinazie en zalm

Deze pappardelle met spinazie en zalm is een heerlijk eenvoudig pastarecept met stukjes malse zalm en spinazie in een heerlijke, romige Parmezaanse saus! Een perfecte snelle diner.

 

Ingrediënten

  • 250 pappardelle
  • 2 zalmmoten zonder vel
  • 3 el olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g verse spinazie
  • 250 ml kookroom
  • 150 ml heet water + groentebouillon blokje
  • ¼ tl mosterd
  • 50 g parmezaanse kaas geraspt
  • Snufje peper
  • Zout naar smaak

Voor de tomaatjes

  • 200 g Cherry tomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2/3 takjes tijm
  • Snuf peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC
  2. Meng in een kleine oven schaal de tomaten met olijfolie, takjes tijm, peper en leg er 2 ongepelde tenen knoflook bij en zet de schaal in de oven voor ongeveer 10 minuten of totdat de tomaatjes zacht beginnen te worden.
  3. Leg ook de zalm moten in een ovenschaal en giet daarover heen 2 el olijfolie maak het op smaak met zout en peper en zet dit ook in de oven voor ongeveer 10 minuten naast de tomaatjes.
  4. Verwarm een ruime pan met olijfolie en bak de sjalotjes glazig aan.
  5. Voeg de knoflook en laat dit kort koken, knoflook mag niet bruin worden.
  6. Voeg de spinazie erbij en laat het koken tot het is geslonken.
  7. Kook ondertussen de pappardelle zoals is aangegeven op de verpakking zonder zout.
  8. Verwarm een sauspan met de room en de mosterd.
  9. Meng het heet water met het bouillonblokje en giet dit bij de room, roer het goed door en maak het indien nodig nog extra op smaak met zout en peper.
  10. Laat het sausje nog 5 minuten koken en giet het dan bij de spinazie.
  11. Giet de pappardelle af en voeg dit ook bij de spinazie. Roer alles goed door en laat het nog 3 minuten met de deksel op de pan koken op laag vuur.
  12. Serveer met stukjes zalm en de tomaatjes.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Leave a Comment