Deze pappardelle met spinazie en zalm is een heerlijk eenvoudig pastarecept met stukjes malse zalm en spinazie in een heerlijke, romige Parmezaanse saus! Een perfecte snelle diner.
Ingrediënten
- 250 pappardelle
- 2 zalmmoten zonder vel
- 3 el olijfolie
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 300 g verse spinazie
- 250 ml kookroom
- 150 ml heet water + groentebouillon blokje
- ¼ tl mosterd
- 50 g parmezaanse kaas geraspt
- Snufje peper
- Zout naar smaak
Voor de tomaatjes
- 200 g Cherry tomaatjes
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 2/3 takjes tijm
- Snuf peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190ºC
- Meng in een kleine oven schaal de tomaten met olijfolie, takjes tijm, peper en leg er 2 ongepelde tenen knoflook bij en zet de schaal in de oven voor ongeveer 10 minuten of totdat de tomaatjes zacht beginnen te worden.
- Leg ook de zalm moten in een ovenschaal en giet daarover heen 2 el olijfolie maak het op smaak met zout en peper en zet dit ook in de oven voor ongeveer 10 minuten naast de tomaatjes.
- Verwarm een ruime pan met olijfolie en bak de sjalotjes glazig aan.
- Voeg de knoflook en laat dit kort koken, knoflook mag niet bruin worden.
- Voeg de spinazie erbij en laat het koken tot het is geslonken.
- Kook ondertussen de pappardelle zoals is aangegeven op de verpakking zonder zout.
- Verwarm een sauspan met de room en de mosterd.
- Meng het heet water met het bouillonblokje en giet dit bij de room, roer het goed door en maak het indien nodig nog extra op smaak met zout en peper.
- Laat het sausje nog 5 minuten koken en giet het dan bij de spinazie.
- Giet de pappardelle af en voeg dit ook bij de spinazie. Roer alles goed door en laat het nog 3 minuten met de deksel op de pan koken op laag vuur.
- Serveer met stukjes zalm en de tomaatjes.

