Parelcouscous met gekruide kip in ras el hanout

Parelcouscous met gekruide kip,  een snel en zeker niet te moeilijk eenpansgerecht die zo op tafel staat en vol smaak is een van de favorieten. De geur van de ras el hanout laat je hele huis heerlijk ruiken.

Ingrediënten

  • 4 kippendijen 400 g
  • 1 el ras el hanout
  • snufje peper
  • Zout naar smaak
  • 500  ml kokend water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 2 kleine uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 90 parelcouscous
  • 117 g champignons in schijfjes gesneden
  • 1 tl oregano
  • 60 g doperwten
  • Verse peterselie

Bereiding

  1. Marineer de kippendijen met de ras el hanout, peper en zout.
  2. Verwarm een koekenpan met een eeltlepel olijfolie en bak de kippendijen aan beiden kanten lichtbruin aan.
  3. Haal de kip uit de koekenpan en bak de ui glazig aan met een eeltlepel olijfolie in het hetzelfde koekenpan.
  4. Voeg de knoflook bij de ui en bak dit nog kort aan.
  5. Schep de couscous bij de ui en knoflook en laat het 1 minuut op laag vuur koken, blijf wel tussendoor roeren in de pan.
  6. Doe het bouillonblokje in heet water en roer het goed door en zet dit aan de kant.
  7. Voeg de champignons in de pan en roer het goed door met de oregano.
  8. Giet het kippenbouillon in de koekenpan en leg daarboven op de kippendijen en laat dit 25/30 minuten koken met de deksel op de pan.
  9. Na 15 minuten voeg je de doperwten erbij en maak het nog op smaak met zout en peper en laat dit nog verder koken totdat de doperwten gekookt zijn.
  10. Strooi er peterselie over het gerecht en serveer.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten