Parelcouscous salade

Parelcouscous is een topper wat mij betreft. Je kan er eindeloos mee variëren aan ingrediënten en het smaakt altijd goed. En met dit mooie weer is dit een absolute aanrader. Ook lekker bij de barbecue.

 

Ingrediënten

  • 200 g parelcouscous
  • 30 g rucola
  • 150 g Kalamata olijven
  • Bakje sherry tomaatjes
  • 7 á 8 teentjes knoflook zonder vel
  • 4 á 5 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Snufje peper
  • Zout naar smaak

Bereiding

  1. Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  3. Verdeel op een bakplaat de tomaatjes met de knoflook en sprenkel er olijfolie overheen. Zet het in de oven voor ongeveer 25 minuten of totdat de tomaatjes en de knoflook zacht worden.
  4. Laat de tomaatjes en de knoflook afkoelen. Druk met een vork de knoflooktenen tot een grove puree.
  5. Giet de parelcouscous af, zet het over in een grote kom en laat het iets afkoelen.
  6. Voeg de tomaatjes, knoflook, olijven, citroensap, rucola, peper en zout naar smaak erbij, giet de olie van de tomaatjes en knoflook erbij en meng door elkaar.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten