Paris Brest

Paris Brest een ware klassieker uit de Franse keuken. Het is een soezendeeg die in een grote ronde ring wordt bespoten in de vorm van een fietswiel en gevuld wordt met crème mousseline. Zelf heb ik gekozen voor een custard vulling met fruit.

 

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • 80 g boter
  • 1 tl suiker
  • Snufje zout
  • 130 g bloem
  • 3 eieren

 

Voor de custard

  • 3 eidooiers
  • 60 g basterdsuiker
  • 3 el maïzena
  • 300 ml melk
  • Halve vanille stokje
  • 30 g boter
  • 50 ml slagroom
  •  Aardbeien

Bereiding

  1. Klop voor de custard de eidooiers, suiker en de maïzena licht in kom.
  2. Snijd de vanille peul door midden en schraap het uit en voeg dit bij de melk en breng de melk aan de kook samen de overgebleven vanille peul.
  3. Roer de warme melk langzaam bij het eimengsel en giet dan weer alles terug in de pan, blijf roeren totdat het dikker wordt.
  4. Haal de pan van het vuur en giet het op een bord en laat dit afkoelen in de koelkast.
  5. Verwarm de oven alvast voor op 180ºC
  6. Voor het deeg verwarm de melk, water, boter, suiker en zout en laat dit goed heet worden en de boter gesmolten is.
  7. Giet de bloem erbij en roer het goed door met een houten lepel totdat het een deegbal wordt.
  8. Zet het deeg in een kom en laat dit goed afkoelen.
  9. Mix een voor de eieren bij het deeg en vul een spuitzak met een ronde spuitmond met het deeg.
  10. Teken een cirkel van 15 cm op bakpapier, draai het om en leg deze op een ovenplaat.
  11. Spuit de eerste cirkel rond. Spuit weer een cirkel rond om de eerste en spuit dan weer aan de bovenkant weer een cirkel.
  12. Bestrooi de bovenkant met amandelschaafsel.
  13. Zet de oven uit en laat de deur van oven op een kier voor 15 minuten.
  14. Haal de soesjesring uit de oven en laat het verder afkoelen.
  15. Klop de slagroom stijf en spatel de vulling erbij en roer dit goed door. Vul een spuitzak.
  16. Snijd de soesjesring doormidden met een getand mes en spuit naar eigen smaak de versiering.
  17. Verdeel de frambozen en aardbeien rondom. Zet de boevenstuk van de soesjesring erop.
  18. Strooi er poedersuiker over en serveer.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten