Pasta met kip

Pasta daar kun je eindeloos mee variëren. En heel handig om in huis te hebben om snel wat op tafel te zetten. en dit recept is een snel en smakelijk gerecht.

Ingrediënten 

  • 400 g kippendijen in kleine blokjes gesneden 
  • 370 g pasta merk Gigli (Grand Italia) andere pasta kan ook 
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd 
  • 1 blik tomaten in blokjes 
  • 1 takje rozemarijn fijngehakt 
  • 1 el oregano gedroogde of vers 
  • 1 laurierblad 
  • snufje peper 
  • 1 ½ tl zout
  • 5 el olijfolie  
  • 30 g parmezaanse kaas geraspt 

 Bereiding 

  1. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. 
  2. Bak de ui met knoflook in olie, voeg vervolgens de kip bij en bak het goudbruin. Kruid de kip met peper en zout. 
  3. Giet de tomaten bij de kip en de rozemarijn, oregano en het laurierblad. Laat dit 25 minuten koken. 
  4. Giet de pasta af en meng dit bij de saus. 
  5. Verdeel de parmezaanse kaas erbovenop en roer dit door. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten