Pavlova

Krokant van buiten en zacht van binnen, zo hoort een pavlova te zijn. Een heerlijk dessert die wel direct gegeten moet worden. Je kunt natuurlijk fruit toevoegen naar eigen smaak.

 

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 200 g basterdsuiker
  • 1 tl maïzena
  • 300 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Aardbeien
  • Bosbessen
  • Frambozen

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 120ºC.
  2. Bekleedt een bakplaat met bakpapier en teken een cirkel van ongeveer 23 cm doorsnee en keer het bakpapier om.
  3. Begin langzaam de eiwitten in een schone mixer te kloppen. Zet dan de mixer op de hoogste stand.
  4. Als het eiwit stijve pieken beginnen te worden dan mag de suiker erbij en blijf kloppen totdat de suiker is opgelost. Je kan dit controleren door wat eiwit tussen je vingers te wrijven. Als je geen korrels voelt dan is de suiker opgelost.
  5. Schep het eiwit en verdeel het in de cirkel met een spatel.
  6. Zet de bakplaat in de oven en bak de Pavlova ongeveer 1 uur.
  7. Zet de oven uit en laat de Pavlova in de oven afkoelen.
  8. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en verdeel het over de Pavlova en verdeel het fruit bovenop.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten