Penne met kippenworst en aubergine

Heb je zin in pasta maar dan lekker snel op tafel dan is dit je gerecht. Penne met kippenworst en aubergine. Je familie gaat er zeker van genieten. Mocht je niet zo’n aubergine fan zijn, doe er lekker in wat jij aan groentes lekker vindt.

 

Ingrediënten

  • 300 g kippenworst in stukjes
  • 1 ui 150 g
  • 2 tenen knoflook fijngehakt of geraspt
  • 350 ml pasta water
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 155 g passata
  • 5 g zout
  • Snufje peper
  • 1 tl oregano
  • 10/12 blaadjes basilicum gehakt
  • 200 g pasta (penne)
  • 50 g geraspte mozzarella

Bereiding

  1. Verwarm een pan met olijfolie en bak de kippenworst goud bruin aan.
  2. Zet de worst op een bord en bak in hetzelfde pan de ui glazig aan.
  3. Voeg de knoflook en de aubergine blokjes erbij en bak dit 3 minuten aan.
  4. Voeg de paprika en laat dit nog verder koken.
  5. Giet de passata toe en roer alles goed door.
  6. Maak het op smaak met zout, peper, oregano en basilicum en laat het op laag koken.
  7. Kook de pasta volgens aanwijzing van de verpakking. Giet het af maar bewaar 350 ml hiervan.
  8. Meng het pasta water met het bouillonblokje en giet dit bij de saus.
  9. Giet de pasta ook bij de saus en roer het goed door.
  10. Voeg de mozzarella erbij en nog wat verse basilicum en serveer het met een mozzarella salade
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Leave a Comment