Pita brood

Het maken van pita brood is erg makkelijk. Het enige wat tijd nodig heeft is het rijzen van het deeg. Als je ze eenmaal hebt gemaakt wil je nooit meer anders. En eindeloos te gebruiken bij verschillende gerechten. Een heerlijk broodje dus. 

Ingrediënten 

  • 500 g bloem
  • 1 el gist
  • ½ tl zout 
  • 2 el olijfolie
  • 250 ml warm water 
  • 5 el yoghurt 

 Bereiding

  1. Doe het gist en het water in de kom van een mixer en laat dit 5 minuten staan. 
  2. Meng het zout met de bloem en voeg dit dan toe bij het gistmengsel samen met de olijfolie en de yoghurt. 
  3. Zet de mixer aan, laat dit 6 á 7 minuten kneden. Het deeg zal nogal nat zijn. 
  4. Besmeer een schone kom met olijfolie, plaats het deeg in de kom en laat het deeg een uur rusten op een warme plek. 
  5. Verdeel het deeg in 5 bolletjes en laat ze 30 minuten onder een schone theedoek rusten. 
  6. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak het pitabrood aan beiden kanten goudbruin. 
  7. Wikkel ze na het bakken in een schone theedoek zodat ze warm blijven. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten