Pita pizza

Een snelle pizza op tafel zetten, ja dat kan zeker! Lekker als avondmaaltijd of als lunch. Ook erg leuk en gezellig om met de kids te maken met eigen topping naar smaak. Zelf houd ik van een goed gevulde pizza met veel groente. Je kan de pita in zijn geheel houden of doormidden snijden als je een dunne bodem wil.

Ingrediënten

  • 1 pak grote Pita brood
  • 1 bol mozzarella in plakjes
  • Mozzarella geraspt
  • 1 kleine ui gehakt
  • 1 kleine rode paprika in kleine blokjes
  • Halve groene paprika in kleine blokjes
  • Halve gele paprika in kleine blokjes
  • 6/7 champignons in dunne schijfjes
  • Salami
  • 1 blik tonijn
  • Zwarte olijven

Voor de tomatensaus

  • 3 el olijfolie
  • 1 grote teen knoflook geraspt
  • 350 ml passata
  • 5/6 blaadjes basilicum
  • ½ tl oregano
  • ¼ tl suiker
  • 1 tl zout
  • Snufje peper

Bereiding

  1. Giet de olijfolie in een sauspan en voeg daarbij de knoflook en bak dit 1 minuut op laag vuur aan.
  2. Voeg de passata samen met de basilicum, oregano, suiker, zout en peper en laat dit 5 minuten koken.
  3. Verwarm de oven voor op 190ºC
  4. Snijd de pita brood doormidden en bestrijk het met de tomatensaus. Verdeel er 2 plakjes mozzarella bovenop de tomatensaus en de geraspte mozzarella.
  5. Verdeel een beetje ui, paprika, champignons, tonijn of salami naar smaak, en strooi er nog wat geraspte mozzarella bovenop
  6. Leg een vel bakpapier in een ovenplaat en leg daar de pizza’s op.
  7. Bak de pizza 20/25 minuten en serveer.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten