Pittige gamba’s

Als je zin hebt in een pittige gerecht die Mexicaanse smaken heeft dan is dit er zeker iets voor jou. Heerlijke gamba’s in een tomatensaus met veel smaak die je zo pittig of mild kan maken door de toevoeging van de chipotle en de gedroogde pepers. En je hoeft er niet uren voor in de keuken te staan.

 

Ingrediënten

  • 450 g Gamba’s/reuzengarnalen
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 tl zout
  • Snufje peper
  • olie
  • 1 kleine ui

Voor de saus

  • 2 tomaten
  • Kleine ui
  • 3 knoflooktenen
  • 5 gedroogde pepers (verkrijgbaar bij de Aziatische toko)
  • 3 stuks Chipotle (verkrijgbaar bij AH)

Bereiding

  1. Marineer de gamba’s met knoflookpoeder, komijnpoeder, zout en peper en zet dit aan de kant.
  2. Verwarm een pan met water en voeg daarin de tomaten, ui, knoflook en de gedroogde pepers en kook dit totdat de tomaten en de ui gaar zijn. Schep het uit de pan en zet in een blender en voeg daarbij de chipotle en pureer het goed.
  3. In een hapjespan of koekenpan giet 3 el olie en de ui en kook dit tot de ui glazig en lichtbruin begint te worden.
  4. Giet de saus bij de uien en laat dit 20 minuten koken met de deksel op de pan.
  5. Voeg de gamba’s in de pan en roer het door. Laat dit nog 7/8 minuten koken op laag vuur zonder deksel.
  6. Serveer met witte rijst of op een tortilla wrap
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten