Pizza kip shoarma

Heb je zin in een pizza maar je hebt geen tijd om het deeg lang te kneden en te laten rijzen, dan is dit de pizza voor jou. De bodem is heerlijk zacht maar ook tegelijkertijd zeker krokant. Ik ben voor een pizza kip shoarma gegaan maar uiteraard beleg het met jouw favoriete topping. Ideaal om ook lekker door de weeks te genieten van een zelf gemaakte pizza als je een drukke dag hebt gehad.

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 170 ml melk
  • Snufje zout

Voor de kip marinade

  • 600 g kippendijen
  •  tl kurkuma
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl paprika poeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl witte peper
  • 1 1/2 el citroensap
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 2 el zonnebloemolie

Voor de tomatensaus

  • 250 ml passata
  • 3 el olijfolie
  • Enkele basilicum blaadjes
  • Snufje zout

Voor de garnering

  • Mozzarella geraspt
  • Rode ui in dunne halve ringen
  • Rode paprika dunne halve reepjes
  • Groene olijven doormidden gesneden
  • jalapenos
  • ijsbergsla
  • knoflooksaus

Bereiding

  1. Meng de bloem met zout en de melk en kneed het kort tot het een egale bol wordt. Zet het deeg in een afgesloten bak aan de kant.
  2. Voor de kipmarinade, meng in een schone kom de kippendijen met alle overige ingrediënten. Dek de kom met plastic folie en zet het in de koelkast.
  3. Voor de tomatensaus, kook de saus met olie en de basilicumblaadjes en voeg zout en peper naar smaak. Laat de saus afkoelen.
  4. Verwarm een grillpan en bak de kippendijen aan beiden kanten aan. Zet de kippendijen op een snijplank en laat het 5 minuten rusten.
  5. Verwarm de oven voor op 200ºC
  6. Verdeel het deeg in 3 bollen.
  7. Rol 1 bol deeg uit tot een dunne bodem, beleg met mozzarella, ui, paprika, olijven en jalapenos.
  8. Snijdt de kip in dunne reepjes en verdeel naar eigen hoeveelheid op de pizza. Strooi er nog wat mozzarella over en zet de pizza in de oven.
  9. Haal de pizza uit de oven en verdeel de ijsbergsla over en knoflooksaus.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten