Pizza veggi

Heb je zin in een pizza….. maak dan deze heerlijke pizza veggie. Dit is mijn favoriet, ben er dol op. Je kunt natuurlijk ook andere groentes erin verwerken.

 

Ingrediënten 

Voor het deeg 

  • 400 gram bloem 
  • 2 el olijfolie 
  • 1 el gist  
  • 1 tl suiker 
  • 350 ml lauwwarm water 

 Vulling 

  • 2 bollen Mozzarella 
  • 40 g geraspte parmezaanse kaas 
  • rode paprika  
  • groene paprika 
  • 1 ui in kleine blokjes gesneden 
  • 5 champignons dun gesneden 
  • olijven  

 Tomaten saus 

  •  1 blik gepelde tomaten 
  • 1 teentje knoflook 
  • 5 basilicum blaadjes 
  • 1 tl oregano 
  • snufje suiker
  • Snufje peper 
  • ½ tl zout 

Bereiding 

  1. Meng in de kom van een mixer 100 ml water, gist en de suiker en laat het 10 minuten staan. 
  2. Giet het bloem bij het gistmengsel, zout, olijfolie en het overige water erbij en kneedt het deeg 5 minuten.  
  3. Smeer een kom in met wat olie en plaats het deeg erin, wikkel de kom met plastic folie en zet het deeg op een warme plek voor ongeveer 1 uur om te rijzen. 
  4. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  5. Verwarm in een pan de olijfolie, knoflook, basilicum, oregano. Voeg daarbij de tomaten met het zout, peper en de suiker. Laat dit 25 minuten koken en pureer dit in een blender. Laat de tomatensaus goed afkoelen. 
  6. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en rol het uit. 
  7. Smeer de tomatensaus over het deeg en verdeel de mozzarella, de ui, paprika, champignons en de olijven. Strooi er de parmezaanse kaas over en zet het in de oven en bak het ongeveer 20 minuten op 240ºC.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten