Poke bowl met gerookte zalm en avocado

Als je van sushi houdt dan ga je dit heerlijke Poke Bowl met gerookte zalm ook zeker lekker vinden. Het leuke aan dit soort recepten is dat je altijd kan weglaten of toevoegen wat jij lekker vindt. Het is lekker, gezond en snel klaar om er van te genieten.

Ingrediënten

  • 200 sushirijst
  • 1 tl zout
  • 2 el rijstazijn
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • Licht gerookte zalm
  • Halve komkommer
  • Handvol taugé
  • 1 rode ui
  • Zwarte sesamzaadjes
  • zeezwierblad

Voor de yoghurt sojasaus

  • 4 el yoghurt (bijv. Griekse)
  • ½ tl wasabi
  • 2 el sojasaus
  • 1 el citroensap
  • Snufje peper
  • Zout naar smaak

Bereiding

  1. Was de sushi rijst een keer goed door en zet het over in een pan, en ook het volgend de verpakking en laat dit op middelhoog vuur koken totdat het water verdamp is en de korrel droog.
  2. Zet het vuur uit en giet daarbij 2 el rijstazijn en meng dit met een vork. Laat de rijst goed afkoelen.
  3. Voor de yoghurt sojasaus, meng in een kom de yoghurt, wasabi, sojasaus, citroensap, snufje peper en maak het op smaak met zout.
  4. Snijd de mango, avocado en de zalm in blokjes zet dit aan de kant.
  5. Snijd de komkommer en het rode uitje in dunne plakjes of gebruik hiervoor een mandoline of een kaasschaaf.
  6. Schep rijst in het midden van de kom en leg rondom de overige ingrediënten.
  7. Knip de zeewier blad in kleine stukjes en leg deze in het midden van de kom.
  8. Besprenkel de kom met sesamzaadjes en serveer met een schijfje limoen of citroen en de yoghurt sojasaus.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten