Pommes Duchess

Een feestelijk bijgerecht zijn deze Pommes Duchess ook wel genoemd als Hertogin aardappelen. Het is zonde om ze kant en klaar te kopen als je weet dat ze niet moeilijk te maken zijn en veel lekkerder zijn, waarbij je ook je eigen smaak kan toepassen met bijvoorbeeld groene kruiden zoals peterselie, bieslook en met eventuele anders soorten kazen.

 

Ingrediënten                                           

  • 4 Aardappel (700 g)
  • 30 g boter
  • 1 eidooier
  • 1 ½ el peterselie fijngehakt
  • 20 g p Parmezaanse kaas
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje peper
  • Zout naar smaak

Bereiding

  1. Schil de aardappels en kook ze in ruim water totdat ze zacht zijn.
  2. Verarm ondertussen de oven voor op 180ºC
  3. Stamp de aardappels fijn, zorg dat er geen stukken tussen zitten.
  4. Voeg bij de aardappel de boter, peterselie, eidooier, kaas, nootmuskaat, peper en zout en meng het goed door.
  5. Zet de puree over in een spuitzak met een kartel mondstuk op een met bakpapier beklede bakplaat en spuit er mooie rozetten.
  6. Schuif de bakplaat in een op 190°C in de oven en bak ze 15-20 minuten goudbruin.
  7. Serveer ze op een grote schaal.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten