Pompoen bulgur salade

Deze pompoen bulgur salade is een bijgerecht of salade die bij vele gerechten past. Zo simpel als het klinkt, zo makkelijk is het te maken. Voedzaam, kleurrijk en erg lekker makkelijk voor als je niet lang in de keuken wil staan. Lekker bij kefte in tomatensaus, stukje kip, vis of een vegetarisch burger.

Ingrediënten

  • 250 g bulgur
  • 300 g pompoen in blokjes
  • 1 rode ui in blokjes
  • 1 gele paprika in grote blokjes
  • 1 rode paprika in grote blokjes
  • 4 knoflooktenen
  • Cherry tomaatjes door midden gesneden
  • Zout naar smaak
  • Snufje peper
  • 2 tl oregano
  • 2 tl sumak
  • 3 el olijfolie
  • 1 el verse peterselie fijngehakt
  • Feta kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC
  2. Verdeel de pompoen, ui, paprika en de knoflooktenen in een ruime ovenschaal, en giet er de olijfolie over en meng het met je handen. Zet de ovenschaal in de oven en laat de groente rosteren, ongeveer 30 minuten of tot de pompoen zachter wordt.
  3. Kook de bulgur in water zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Giet de bulgur af en zet het over in een schaal.
  5. Voeg de groente bij de bulgur en knijp de knoflooktenen uit en meng het ook door de salade. Maak het op smaak met zout, peper, oregano, sumak, olijfolie en peterselie.
  6. Als de salade iets is afgekoeld breek dan de feta erover samen met de tomaatjes.
  7. Serveer dit bijgerecht met bijvoorbeeld kefte in tomatensaus.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten