De koude dagen zijn er weer, en dat betekent een lekkere soepje. En met deze pompoensoep ben je zo klaar. Lekker met bijvoorbeeld zelfgemaakt ciabatta brood.
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 1 ui in halve maantjes gesneden
- 1 bol knoflook
- olijfolie
- Snufje witte peper
- 2 kippen bouillonblokjes
- 500 ml kokend water
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200ºC
- Snijdt de pompoen doormidden en dan weer door midden. Zo heb je vier stukken pompoen.
- Leg de pompoen op een ovenplaat samen met een bol knoflook en besprenkel het met olijfolie en zout.
- Rooster de pompoen 25 á 30 minuten.
- Verwarm een koekenpan met 3 el olijfolie en bak de uien goudbruin aan.
- Haal de pompoen uit de oven en schraap het vruchtvlees eruit en zet dit in een blender.
- Voeg de uien, kippenbouillon en pureer dit glad.
- Giet de pompoen soep over in een pan en warm het nog even kort op laag vuur.
- Maak de soep nog met peper en eventueel zout op smaak.

