Pompoensoep

 

De koude dagen zijn er weer, en dat betekent een lekkere soepje. En met deze pompoensoep ben je zo klaar. Lekker met bijvoorbeeld zelfgemaakt ciabatta brood.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 ui in halve maantjes gesneden
  • 1 bol knoflook
  • olijfolie
  • Snufje witte peper
  • 2 kippen bouillonblokjes
  • 500 ml kokend water

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC
  2. Snijdt de pompoen doormidden en dan weer door midden. Zo heb je vier stukken pompoen.
  3. Leg de pompoen op een ovenplaat samen met een bol knoflook en besprenkel het met olijfolie en zout.
  4. Rooster de pompoen 25 á 30 minuten.
  5. Verwarm een koekenpan met 3 el olijfolie en bak de uien goudbruin aan.
  6. Haal de pompoen uit de oven en schraap het vruchtvlees eruit en zet dit in een blender.
  7. Voeg de uien, kippenbouillon en pureer dit glad.
  8. Giet de pompoen soep over in een pan en warm het nog even kort op laag vuur.
  9. Maak de soep nog met peper en eventueel zout op smaak.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten