Portobello met avocado, roerei, gerookte zalm en yoghurtsaus

Lekker en gezond zijn deze portobello met avocado, roerei, gerookte zalm en een fris yoghurtsausje, voor zowel ontbijt of lunch en het staat zo op tafel. Portobello is ideaal om te vullen met wat jij lekker vindt. En dit gerecht is een van mijn favorieten. Het grillen van de portobello kan in de oven of in een grillpan maar gril ze niet lang zodat ze nog wat stevig aanvullen.

Ingrediënten

  • 2 portobello
  • 2 eieren (L)
  • Gerookte zalm
  • zakje gemengde sla
  • 1 avocado
  • zout
  • peper
  • citroensap

Voor de yoghurtsaus

  • 3 el yoghurt
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl fijngeraspte mierikswortel bijv. merk Kuhne
  • Snufje peper
  • Zout naar smaak
  • Bieslook

Bereiding

  1. Maak de portobello’s schoon en maak ze op smaak met peper en zout en olijfolie aan de binnen kant en rooster ze in de oven.
  2. Meng voor de yoghurt saus de yoghurt, bieslook, citroensap, knoflook, peper en zout en zet dit aan de kant.
  3. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag en giet de olie in
  4. Kluts de eieren met zout en peper en giet dit in de koekenpan. Zet het vuur laag en blijf voortdurend roeren totdat het ei gestold is.
  5. Haal de portobello’s uit de oven en laat ze afkoelen.
  6. Prak de avocado met een vork grof en maak het op smaak met peper en zout en een beetje citroensap.
  7. Verdeel een handvol sla op het bord en leg er de portobello op.
  8. Schep er een royale lepel avocado op de portobelo, dan een eeltlepel van de yoghurtsaus, en dan het roerei met daarop enkele plakjes zalm.
  9. Schep een theelepel van de yoghurtsaus op de zalm en strooi er nog wat bieslook over.
  10. Serveer met een schijfje citroen.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten