Pruimen galette

Een snelle manier om snel een gebakje op tafel te zetten. Je hoeft geen gebruik te maken van een bakvorm, lekker makkelijk dus. Een galette is een gebakje die je kan vullen met wat jij lekker vindt.

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 250 g bloem
  • Snufje zout
  • 2 el suiker
  • 127 g boter
  • 4 el koud water
  • 1 ei om te besmeren
  • Extra suiker

Voor de vulling

  • 6 pruimen in partjes gesneden
  • 50 g basterd suiker
  • 1 el sinaasappelrasp
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl citroensap
  • 1 el maïzena

Bereiding

  1. Meng in een ruime kom de bloem, zout, suiker en boter en kneed het met je handen tot een samenhangende deeg. Maak er een bal van en druk het deeg iets plat. Wikkel het in plasticfolie en zet het in de koelkast voor 30 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 175ºC.
  3. Voor de vulling meng de pruimen, sinaasappelrasp, suiker, kaneel, citroensap en de maïzena.
  4. Rol het deeg uit tot een cirkel van 35 cm.
  5. Verdeel in het midden de vulling en vouw het deeg over de pruimenvulling.
  6. Besmeer het deeg met ei en strooi er suiker over. Bak het 30 minuten in de oven.
  7. Laat het gebakje 10 minuten afkoelen voor het snijden.

KLIK HIER VOOR DE VIDEO

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten