Pulled chicken taco

Tacos onwijs te variëren, van kip, rundvlees en allerlei soorten vis. Ik heb nu gekozen voor kip, maar er zullen meer taco’s volgen.

 

Ingrediënten

  • 8 stuks kippendijen
  • 5 stuks gedroogde gnajillo pepers
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 2 knoflooktenen ongepeld
  • 1 kaneelstokje
  • 2 laurierblad 
  • 1 ½ tl zout
  • ½ tl peper 

Voor de guacamole 

  • 2 avocado
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 1 tomaat in kleine blokjes (het vruchtensap verwijderen) 
  • Bosje koriander
  • 1 citroen of limoensap
  • 1 tl zout 
  • Snufje peper 

Voor de pico di gallo 

  • 2 tomaten
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 jalapeno
  • bosje koriander 
  • limoen of citroensap
  • 1 tl zout 
  • peper 

Bereiding 

  1. Kruidt de kippendijen aan beiden kanten met zout en peper
  2. Doe olie in de pan en bak de kip aan beiden kanten goudbruin aan.
  3. Snijdt de ui en de tomaat door de helft
  4. Rooster de gedroogde pepers en zet ze over in een pan met kokend water en laat ze 7 minuten weken.
  5. Leg de tomaat, ui en de knoflook op een grillpan totdat er grillstrepen op staan en zacht worden.
  6. Zet dit over in een blender. Haal de pepers uit het water en verwijder de zaadjes van de pepers en voeg ze bij de tomaten in de blender en pureer dit glad.
  7. Haal de kip uit de pan en giet het gepureerde tomatenmengsel in de pan.
  8. Leg de stukken kip erboven met het kaneelstokje en het laurierblad en voeg eventueel nog zout en peper naar smaak toe.
  9. Plaats de deksel op de pan en laat dit 45 minuten koken op middelhoog vuur.
  10. Haal de stukken kip uit de pan en maak met een vork de kip los. Zet de kip weer terug in de pan en laat dit nog 10 minuten koken.
  11. Voor de guacamole; pureer met een vork de avocado en voeg daarbij de uien, tomaten, koriander, citroensap of limoensap, zout en peper toe en meng dit goed door elkaar.
  12. Voor de pico di gallo; snijdt de tomaten in blokjes zonder het vruchtensap, de ui in blokjes en de jalapeno. Plaats alles in een kom en voeg daarbij de koriander, zout en peper toe en meng dit door elkaar.
  13. Vul een tortilla met de kip met daar op de guacamole en pico di gallo. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten