Quesadilla

Quesadillas zijn perfect voor een snelle lunch of hoofdmaaltijd. Zorg daarom dat je altijd een voorraadje wraps in huis hebt zodat je op elk moment dit snel op tafel kunt zetten. Heb je restjes kip over dan zou ik ze zeker in de Quesadilla verwerken. 

Ingrediënten

  • 370 g kip 
  • 1 tl knoflookpoeder 
  • 1 tl uienpoeder 
  • ½ tl gerookte paprikapoeder 
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 el zonnebloemolie 
  • 1 tl zout 
  • snufje peper 
  • 90 g cheddar kaas 
  • 2 tortilla’s 
  • 300 g cherry tomaatjes 
  • 1 kleine rode ui gesnipperd 
  • 2 el koriander 
  • 2 el citroensap 
  • zout naar smaak

 Bereiding

  1. Snijdt de kip in reepjes en marineer dit met het knoflookpoeder, uienpoeder, gerookte paprikapoeder, paprikapoeder, zout en peper. 
  2. Bak de kip aan in olie.
  3. Verwarm een koekenpan op laag vuur en leg er een tortilla op. Verdeel de kaas erop en de kip en dan weer de kaas.  
  4. Leg er de tweede tortilla bovenop en druk het iets aan. Bak het 1 minuut aan beiden kanten.
  5. Halveer de cherrytomaten en voeg daar de gesnipperde uien en koriander bij. Maak op smaak met citroensap, zout en peper.
  6. Snijd de quesadilla in punten en serveer de tomaatjes bovenop.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten