Quiche met prei gorgonzola en tomaat

Gorgonzola is toch een van mijn lieveling kaas en waarmee je zo veel lekkers kan maken. Maar ook simpelweg tijdens een borrel kan serveren met stokbrood. Deze quiche met prei, gorgonzola en tomaat krijg je geen genoeg van. Lekker voor de lunch of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een stukje gebakken zalm.

Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg (450 gr)
  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine ui gehakt
  • 1 teen knoflook fijngehakt of geraspt
  • 4 lente uitjes in ringen gesneden
  • 1 kleine prei in halve ringen gesneden
  • 3 eieren
  • 3 el peterselie fijngehakt
  • 50 g gruyère kaas
  • 150 g gorgonzola
  • Cherry tomaatjes

Ronde ovenschaal 23 cm

Bereiding

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Verwarm een koekenpan met olie en bak de ui, knoflook en de prei 3-4 minuten aan.
  3. Snijd de lente ui in kleine ringen en ze erbij in de koekenpan.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C
  5. Verwijder de plastic vel dat tussen de bladerdeeg zit en stapel ze op elkaar.
  6. Rol met een deegroller het bladerdeeg uit en gebruik tussendoor een beetje bloem op het aanrecht om het plakken te voorkomen. Rol het deeg uit tot
  7. Vet een ronde schaal.
  8. Bekleed de vorm met het bladerdeeg en knip het overtollige deeg met een schaar.
  9. Prik met een vork over de hele bodem gaten zodat het niet gaat rijzen.
  10. Leg bovenop het deeg bakpapier met daarin bijvoorbeeld droge bonen of rijst tot aan de rand.
  11. Bak de bodem 15 minuten of totdat de randen lichtbruin worden.
  12. Haal de vorm uit de oven en verwijder het bakpapier met de vulling en laat het goed afkoelen.
  13. Meng in een kom de eieren, peterselie en de kaas en breng het op smaak met peper en zout.
  14. Verdeel het ui prei mengsel over de bodem en schenk het eimengsel erover druk er stukjes van de gorgonzola en de tomaatjes op.
  15. Bak de quiche 40-45 minuten.
  16. Bedek de randjes van het deeg eventueel met aluminiumfolie.
  17. Haal de quiche uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten