Rabarber aardbei kruimel cake

Het is weer het seizoen van de mooie lange stengels die erg lekker zijn om in een dessert te verwerken. Geniet van deze lekkere kruimelcake van rabarber en aardbei.

Ingrediënten

  • 390 g rabarber
  • 200 g aardbei
  • 100 g suiker
  • 1 el sinaasappelrasp
  • 2 el maïzena
  • 400 g bloem
  • 200 g boter
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • snufje zout  

Bakvorm 38×26 cm

Bereiding 

1 Verwarm de oven voor op 190ºC.
2 Vet een bakvorm en bekleedt deze met bakpapier. 
3 Snijdt de rabarber en de aardbei in blokjes.
4 Meng de rabarber, aardbei samen met 100 g suiker, sinaasappelrasp en de maïzena en meng dit goed door elkaar. Laat dit 10 minuten staan.
5 In een andere kom meng de bloem, zout, suiker, vanillesuiker en de boter met je handen tot een kruimelig deeg. 
6 Verdeel de helft van het deeg over de bodem van de bakvorm en druk het aan. Verdeel dan het rabarber aardbei mengsel op het deeg. En dan de rest van het deeg bovenop maar druk het niet aan, het moet kruimelig blijven.
9 Bak de cake 45 minuten. Als de bovenkant te bruin begint te worden, dek het af met een stukje aluminiumfolie erover.
10 Laat het goed afkoelen voordat je het aansnijdt.  

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten